Az íjászat már korábban is megjelent a község életében, azonban 2016-ban „beindult” az íjász élet, számos érdeklődő jelent meg, jelenik meg az immár rendszeressé vált edzéseken, íjász programokon. Az elmúlt másfél évben számos versenyen vettünk részt, bejárva az egész országot,  újabb és újabb szépségeit fedezve fel ennek a sportnak.

Minden tagunk modern anyagokból készült történelmi íjjal vesz részt a versenyeken. Versenyzőink minden korosztályban szép eredményeket értek el, így ezen felbuzdulva 2017-ben a Magyar Íjász Szövetség tagjai lettünk, a DDR régióhoz tagozódva. Rengeteg élményt gyűjtöttünk, barátságokat kötöttünk. Továbbra is rendszeres résztvevői vagyunk a régiós versenyeknek, de más régiókban is megmérettetjük magunkat. Ez évben már országos és nemzetközi versenyeken is megmutattuk magunkat, kiváló eredményekkel.

Edzéseink tavasztól őszig a Kastélykertben, míg téli időszakban az Önkormányzat által rendelkezésünkre bocsájtott Kastély tetőterében kialakított helységben zajlanak.

Helyi rendezvényeken rendszeresen részt veszünk, amely csapatépítésre is kiváló, de ezeken a eseményeken az érdeklődők is kipróbálhatják az íjászatot, így várhatóan későbbiekben további tagokkal bővülünk.

Az elmúlt időszakban több alkalommal rendeztünk olyan összejövetelt, ahol az egyes íjászversenyeken megismert íjásztársakat hívtuk meg „öröm” íjászatra, erősítve a kialakuló baráti kapcsolatokat. Továbbiakban is várjuk íjászbarátainkat rendezvényeinken.

Célunk a sport népszerűsítése és minőségi idő eltöltése családias, baráti környezetben.

Az íjászat nemcsak sport, ez egyben életforma is!

Március 2019
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31