A Marcali Turul Íjász Egyesület 2011-ben alakult 12 fővel. Az azóta eltelt időszakban a taglétszámunk növekedett, jelenleg 28 fő. Egyesületünkben jelenleg irányzék nélküli íjakat használnak íjászaink. Alapvetően vadászreflex, longbow és pusztai íjakkal sportolunk.

Az íjászat szerves része a magyar kultúrának. Az íjászat sport tevékenységként - szabadidő, vagy versenysport - a Marcali Turul Íjász Egyesületben gyakorolható szervezett körülmények között Marcaliban és környékén. Csapatunk törekszik a szabadidős sportolás, valamint a versenysport területén is megállni a helyét. Egyesületünk 2012 óta a Magyar Íjász Szövetség, szintén 2012 óta a Dél-Dunántúli Íjász Régió tagja.

A MÍSZ tagjaként, egyesületünk tagjai jogosultak részt venni annak versenyein. A versenysportot tekintve ezen megmérettetéseket tekintjük az íjászat élvonalának. Sportolóink elsősorban a 3D, Terep és a Pálya szakágakban versenyeznek. E mellett természetesen szabadidős versenyekre is szívesen megyünk, mely versenyzőinknek felkészülési lehetőséget nyújt a minősítő versenyekre, valamint kikapcsolódási, megmérettetési lehetőséget kínál azon tagjainknak, akik az íjászatot a sport szeretete miatt űzik.

Örömmel fogadunk bármilyen, bemutatóra szóló felkérést.

Célunk, hogy szervezzük és fellendítsünk környezetünk íjász életét. Mind  tagjaink, mind az érdeklődők számára az íjászat, mint versenysport, vagy szellemi-fizikai kikapcsolódásra alkalmas szabadidős sporttevékenység megismertetését folyamatosan végezzük edzéseken, városi-, városrészi rendezvényeken, illetve falunapokon. Örömmel vállaljuk céges csapatépítő és sportnapokon bemutatók és versenyek szervezését is. Segítünk kezdő íjásztársainknak a kezdeti lépések elsajátításában, vagy gyakorlottabb társainkak a versenyekre való felkészülésben.

Fontosnak tartjuk a médiában való megjelenést is, így igyekszünk hírt adni eseményeinkről a helyi internetes portálokon, televízióban és weboldalunkon.

2011-ben a Marcali Városi Önkormányzat segítségével a régi MHSZ lőtér helyén kialakítottuk fedett, valamint kültéri íjászpályánkat, melyet folyamatosan fejlesztünk, hogy  megfeleljen tagságunk igényeinek. Várunk magunk közé mindenkit, akit érdekel az íjászat, kedvet érez ehhez a remek sportághoz akár szabadidős, esetleg versenyzői céllal.

Június 2018
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30