Töltsd le a jelentkezési lapot innen!

A Magyar Íjász Szövetség a szakágak válogatottjának folyamatos utánpótlásbázisának képzésére és megerősítésére megalakítja a Regionális Válogatottjait. 12-16 éves íjászok számára hirdet felvételt a 2018-as versenyévaddal kezdődő képzéséhez.

Célunk, hogy minden kategóriában a korcsoportos íjászok számát megnöveljük, segítséget adjunk edzőnek, sportolónak az országos Utánpótlás Csoportba, esetleg a Nemzeti Válogatottba történő felvételükhöz. A regionális edző útmutatása segítségével nemzetközi versenyzésre alkalmas alapokkal rendelkező sportolókat neveljünk. Feladatunk a fiatalok megtartása a sportban, a kellőszámú utánpótlás sportoló biztosítása a korcsoportos és felnőtt válogatott szinthez, a testi, lelki, szellemi fejlődésük elősegítése.

Ehhez a munkához szükség van a szakmai vezetéssel együtt dolgozni kívánó, a közös célokat elfogadó egyesületekre, szakosztályokra. Szükség van az egyesületekben ténykedő, a közös „iskolát” oktató instruktorokra, edzőkre, akik fogadják és a megfelelő alapokkal ellátják a versenysport iránt érdeklődő tehetséges íjászokat. Míg egy edző életében talán nem tűnik hosszú időnek 2-3 év, de egy lelkes fiatalt ennyi idő alatt szinte meg lehet tanítani az íjászat alapjaira. A megfelelő alapok után pedig már megnyílnak a lehetőségek a sportkarrier építéséhez.

Banda Árpád (UTC-ÍSE) válogatott olimpiai íjász versenyző 2013 óta egyedül teljesítette hazánkban a kiküldetési szintet ebben a kategóriában. A közös iskolánk egységes oktatása 2014-ben kezdődött. 2017-ben már több fiatal edzéseredménye lépi át a nemzetközi ponthatárt. Ebben az évben már Szűts Mátyás (HÉVÍZ SK) kadet és Balogh Mátyás (MALÉV) ifjúsági olimpiai íjásza is sikerrel teljesítették az „elérhetetlennek” jegyzett ponthatárt. Az „A” válogatott szintet lövők száma is évről évre emelkedik! Elkezdődött a minőségi változás, látszik a munkánk eredménye.

Szorgalmas, kitartó és egy irányba ható munkával nemzetközi szintre juthat mindenki, akiben kellő elszántság van.

Fontos, hogy a jelentkező fiatalok és a szülők legyenek tisztában ennek a munkának az anyagi vonzataival és azzal, hogy az élsportba való felkerülés kemény munka, több éves alapos felkészítést igényel. A Regionális Válogatott tanulói, a segítő edző/és vagy szülő havi rendszerességgel részt vesz a közös edzéseken. Az íjászok oktatása továbbra is az egyesületeiknél történik, tehát a kísérő edző/szülő a regionális edzők instrukcióit betartva segíti versenyzőjük mindennapi munkáját. A közös edzéseken a sportoló edzőjével együtt aktívan vesz részt a munkában. Azok a sportolók, akik jelenleg is a Nemzeti Utánpótlás Csoport, illetve a Nemzeti Válogatott tagjai, automatikusan felvételt nyertek a regionális válogatott csapatba is.

Kiemelten fontos dolognak tartom, hogy az alapok oktatása az ország minél több egyesületénél ugyan úgy történjen. Egy „iskolát” alakítsunk ki minden íjkategóriában, mert a leggyorsabban és leghatékonyabban így fejlődhet a versenysport hazánkban.

Kérem az egyesület vezetőit, edzőit, hogy a sport után érdeklődőket lássák el a megfelelő információkkal és segítsék őket céljaik elérésében!

Felmerülő kérdésekben állunk rendelkezésetekre:

Bogyó Gábor DDR vezető - Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.         

Sportbaráti üdvözlettel:

Banda Tibor
szövetségi kapitány

Március 2018
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31