Az elmúlt hétvégén a Boronkai Hagyományőrző és Íjász Egyesület és a Dél-Dunántúli Íjászrégió közösen kétnapos edzésprogramot szervezett versenyzői számára. A felkészülésnek a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont adott otthont. Célja a régióban történő edzésmunka színvonalának növelése volt. Ennek érdekében a találkozóra, elsősorban az utánpótláskorúak és oktatóik kaptak meghívást. Három megyéből többek közt Kalocsáról, Szekszárdról, Siófokról és Szigetvárról is érkeztek résztvevők.

 

Az érkezőket Mozsárné Kutor Veronika, Marcali Város Önkormányzatának Civil Kapcsolatok, Kulturális, Idegenforgalmi, Sport és Ifjúsági Bizottságának elnöke köszöntötte megnyitójában.
Ezt követően Dr. Szalay Miklós pszichológus tájékoztatást nyújtott a mentális állapot és a sportteljesítmény kapcsolatáról, majd egyéni sportpszichológiai tesztet készített, melyet írásban is értékelt a résztvevő sportolók és szüleik számára.

A második részben Banda Tibor a Magyar Íjászválogatott Szövetségi Kapitánya tartott erőnléti és elméleti felkészülést megalapozó foglalkozást. A kétszer félnapos edzés során nemcsak a gyerekek, hanem az oktatók is elsajátíthatták és frissíthették módszertani tudásukat.

Ágostonné Lábas Katalin neurofeedback tréner mindkét nap, folyamatosan vizsgálta a versenyzők figyelmének koncentráltságát és segítséget nyújtott számukra a mentális teljesítményfokozásában.  A kapott eredményeket a megjelent szülők (egyénileg) és a szövetségi kapitány úr számára is értékelte.

Péntek este közös vacsora biztosított lehetőséget a kötetlenebb beszélgetésre a szakemberek és versenyzők között.

A két napos kemény munka lezárásaként a fürdő szolgáltatásait vehették igénybe a résztvevők.

Köszönjük a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont és Nemes Endre vállalkozó programhoz nyújtott támogatását.

Július 2019
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31